Merel


Merel heeft sinds ze klein was al een passie voor paarden. Vanuit de omgang met haar paard Black heeft ze veel geleerd over persoonlijke ontwikkelingen en wie ze eigenlijk is.
Merel heeft zich tijdens haar studie HBO Pedagogiek gespecialiseerd in de Ontwikkelingsstimulering en de Equitherapie. Dit brengt ze nu in de praktijk met Matz en Lutz.
Merel is gek op de paarden en beoefent verschillende takken van de paardensport met hen. Dressuur, Springen en Crossen ! Verder doet ze grondwerk met ze wat betekent in haar woorden: "spelen in de bak". Ze neemt ze ook wel eens mee op vakantie naar Texel. "om samen even lekker uit te waaien!"
Merel is een positieve, humorvolle en ook confronterende therapeute. Actief aan het werk, is haar motto.

Lutz

Lutz (spreekt uit als loetz) is een eigenwijze , lieve Schwärzwalder Fuchs en sinds oktober 2017 bij merel gekomen. Hij vindt aandacht heerlijk. Hij laat zich graag verwennen door snoepjes en vind het leuk om kusjes te geven. Lutz kan van alles in de paardensport. Hij houd van crossen door de bossen en een sprongetje over een hindernis.

Leuk om te weten:
Zijn ras is gefokt om boomstammen te slepen door de heuvels en bergen waar de trekkers en vrachtwagens niet kunnen komen! Het is dus een sterke vent!

Matz

Matz is een Groninger en sinds maart 2018 bij Merel gekomen.

Hij is een grote knuffel en nog een beetje ongeduldig. Hij heeft graag je aandacht.
Matz vind de voetbal interessant maar gaat ook graag samen met je dingen doen. Zijn lievelingseten zijn appels, van mandarijntjes moet hij niks weten!

Net als Lutz durft hij van alles in de paardensport! het bos in, springen, dressuur, spelen in de bak.
Het allerliefste gaat hij stiekem rollen!

Teun

Teun , De Bassethound
Terror Teun
Teun Tuttel
Teuntje zingt een Deuntje

Deze lieve kleine maar ooh zo grote flapoor is sinds september 2021 bij Merel gekomen en maakt sindsdien zijn ontwikkeling tot therapie wandelhond.
Wat hij vooral mag doen, is zichzelf zijn. Lekker spelen, ravotten, slapen en eten. Vooral dat laatste is zijn favoriete hobby. Zoekend naar eten en zijn neus achterna. Een echte speurder naar lekkers en geurtjes. Tijdens de therapie wandelingen zal hij dit ook laten zien. Zijn neus achterna!

Ook zijn vriendelijke karakter en openheid voor ieder mens maakt hem toegankelijk voor iedereen.

Geef liefde en krijg liefde!

Black

" in gedachten bij ons..."

Hij is op 5 februari 2018 vertrokken naar de eeuwige weilanden.


Black was een grote vriendelijke nuchtere Appaloosa. Vandaar zijn mooie spikkels!
Het was een eerlijk paard die je vertelde wat je liet zien. De heldere duidelijke spiegel waarbij geen dubbele agenda is. Hij was gek op springen en dollen in de wei. Ook kon hij een aardig potje voetbal spelen! Dit maakte hem helemaal geschikt als Therapie Paard, omdat hij stabiel was van zichzelf en nuchter. Hij reageerde eerlijk en rustig op het gevoel van de mens en gaf daarin heldere feedback.

Black was ook een grote snoeperd. Hij was gek op bijv. wortels en appels. En een banaantje op zijn tijd ging er ook wel in.

Deel deze pagina